Acest site foloseşte cookie-uri. Prin continuarea navigării în site, accepți modul în care folosim aceste informaţii.

Stiri

Informatii EFAMA la zi Oct. 2013

Principalele evoluții în octombrie 2013 pentru țările care raporteaza pot fi rezumate după cum urmează:

    • Vânzările nete ale OPCVM au revenit la valori pozitive în luna Octombrie cu intrări nete de 21 de miliarde de euro , comparativ cu ieșiri nete de 15 miliarde de euro în luna Septembrie . Aceasta redresare a vanzarilor nete poate fi atribuita reducerii iesirilor
      nete din fondurile de pe piata monetara si intrari nete crescute pentru OPCVM pe termen lung.

    • Fondurile pe termen lung OPCVM ( OPCVM cu excepția fondurilor de pe piața monetară ) au înregistrat o creștere a intrărilor nete de 27 de miliarde de euro , de la 9 miliarde de euro în luna septembrie . Fondurile de capital au atras intrari nete de 17 miliarde de euro , în creștere de la 14 miliarde de euro în luna septembrie . Fondurile de obligațiuni au înregistrat ieșiri nete în valoare de 1 miliard de euro , comparativ cu ieșiri nete de 9 miliarde de euro o lună mai devreme . Vanzarile nete ale fondurilor echilibrate au crescut la 8 miliarde de euro , față de 5 miliarde de euro în luna septembrie .
    • Fondurile de pe piața monetară au înregistrat ieșiri nete de 5 miliarde de euro în luna octombrie , în scădere de la 24 de miliarde de euro în luna septembrie .
    • Totalul AOPC a înregistrat vânzări nete de 19 miliarde de euro în luna octombrie , de la 17 miliarde de euro în luna septembrie . Această creștere a vânzărilor nete poate fi atribuita fondurilor speciale ( fonduri rezervate investitorilor instituționali ), care au înregistrat intrări nete în valoare de 18 miliarde de euro , comparativ cu 16 miliarde de euro în luna septembrie .
    • Activele nete totale ale OPCVM-urilor a fost de 6,860 miliarde de euro la sfârșitul lunii octombrie în 2013, reprezentând o creștere de 1,6 la sută pe parcursul lunii .Activele nete totale ale AOPC au crescut în luna octombrie cu 1,7 la sută , ajungând la 2,776 miliarde de euro la sfârșit de lună . Activele nete totale ale industriei europene a fondurilor de investiții au crescut la 9,636 miliarde de euro la sfarsitul lunii Octombrie

Semne ale restabilirii activitatii economice in Europa si așteptările de sprijin continu de la băncile centrale, au crescut cererea investitorilor pentru fondurile pe termen lung, în luna octombrie .